Loading...
KomentariSatira

DA SE RASPIŠE KONKURS ZA NEKOG ULJUDNOG OKUPATORA, DA NAS DOVEDE U RED

Piše: Nihad Filipović

Ovo gore je naslov jednog svojevremenog intervjua sa piscem Duškom Kovačevićem. A ja nešto mislim, koje smo jebene sreće mi birvaktilašnje jugobalkandžije. Čerčil se bio nameračio 1944. na me(h)ki trbuh Europe, pa da odozdo, od jajca dokusure kurčenje onog u centru fatherlanda u Berlinu. Ali, glavni baja bio Jenki u Bijeloj kući. A u ratovima kao i u pornićima, onaj sa najvećom ćunom vazda se najviše i pika.

Helem, Laki Lučijano i italijanska američka mafija ih napali, te udariše Ameri s juga na Siciliju, pa onda odozdole laga(h)nice uz italijansku dokoljenicu sve do jajca tj. Rima i Berlina. Što su prošli i osobodili od Hićinih nacića i onih Musolinijevih crnobalnih prutića sa fesićima na glavušama, posta primjer uspjeha i blagostanja u postratnoj Europi.
Sjebaše Ameri i japanske bušido bubuleje. Roknuše im one strahobalne atomske kurčine na Hirošimu i Nagasaki i kako roknuše tako japanske bušido bubuleje prestaše s kurčenjem.
I šta bi od postratnog Japana? Jebi ga, isto što i od Italije, Austrije, Zapadne Njemačke… i tako dalje i tako bliže. Sve što je Jenki oslobodio poslije postalo uspješno, ko ušćorluk nama ostalim nesretnicima koje Rusi i kojekakvi komi-kolektivisti osobodiše i ućeraše nam do balčaka sreću za narednih 45 godina.
Vaistinu, i ono što preživjesmo usprkos našim kolektivističklim budalašima preživjesmo thanks to Trumanovim jajima, a kasnije lovi što su nam Ameri doznačavali na svaki Titin mig; hoće baćuška u Kremlju izlaz na topli Jadran, nemigne Tito, a od Bijele kuće stiže haber: Ne daj. Šta treba, avioni, konzerve, lova..?

I tako, dok je trajalo, njekako je bilo, što kažu – i kruha i igara. Ali kako Regan s onim Ratom zvijezda sjeba rusku kaljektivniju raspaljotku od Vladivostoka do Berlina, te kako grohnu Zid u Berlinu, a preseli nam na ahiret i naš glavni vezni igrač 1980., (maršal – ime mu znate), Ameri izgubiše za nas interes, i sve ode u tri krasne.

Eh kamo hude sreće da nas Ameri okupiraše na vrijeme. Ne bi danas Kovačević moro javno raspisivati konkurs za nekog uljudnog okupatora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *