Loading...
Vijesti

Indonezija: Krokodil skočio 2,5 metra i raskomadao naučnicu dok ga je hranila

Foto: Viral Press

Prilog pripremila: Amna Dumpor

Ogroman krokodil skočio je iz svog ograđenog prostora 2,5 metra i raskomadao mladu naučnicu dok ga je hranila u blizini svog laboratorija.

Vjeruje se da je 44-godišnja Deasy Tuwo uvučena u bazen krokodila dugačkog preko 5 metara, pod nazivom Merry, koji je odupirući se na svoje stražnje noge, zaskočio visoki zid kako bi je zgrabio dok mu je bacala meso, prenosi The Times

Muški gmaz je pronađen s dijelom tijela gđice Tuwo u čeljusti, u blizini njenog laboratorija u Sjevernom Sulawesi, Indonezija. Otrgnuo joj je lijevu ruku i unakazio gornji dio torza.

Užasnuto osoblje u laboratoriju CV Yosiki reklo je da su vidjeli čudan oblik u bazenu gmazova i otkrili da je to bio ostatak gospođice Tuwo. Erling Rumengan, njen kolega, rekao je: “Bojali smo se da ga dotaknemo i odmah smo prijavili incident u policijskoj postaji u Tombaririju.”

Spasioci su se borili da iz tijela krokodila koji se silovito trgao za plijen izvuku ostatke gospođice Tuwo. Na kraju je krokodil uhvaćen, privezan za kamion i odveden na testove kako bi se potvrdilo da je pojeo dijelove tijela. Policija je saopštila kako su pokušavali pronaći vlasnika ovog krokodila ubice, za kojeg se vjeruje da je japanski biznismen koji je otvorio ovaj istraživački objekat.

Inače, krokodili se mogu vertikalno izdići iznad vode oslanjajući se potpuno na svoj rep da bi zgrabili plijen. Krokodil Merry, koji se svakodnevno hrani svježim mesom, prethodno je napao i druge krokodile.

Video attribution: Trevor Frost

Prijatelji su opisali gđu Tuwo, indonezijsku državljanku i glavnog naučnika u laboratoriji, kao tihu osobu koja ja voljela životinje.

Prema nekim izvorima, smatra se da od smrtonosnih čeljusti ovih ogromnih vodenih predatora godišnje nastrada između 1000-25000 ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *