Loading...
OkruženjePolitikaVijesti

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi BiH i Slovenije se nastavljaju

Milorad Živković i Borut Pahor/ MVP BIH

 

Piše: Moja BiH

Ambasador Živković je naglasio da će tokom mandata u Republici Sloveniji naročito raditi na jačanju bilateralnih odnosa.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Milorad Živković predao je akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru u predsjedničkoj palati Republike Slovenije. Tom prilikom ambasador Živković je prenio pozdrave članova Predsjedništva BiH predsjedniku Pahoru te istakao tradicionalno dobre i prijatelјske odnose između dvije zemlјe.

Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci ambasador Živković je naglasio da će tokom mandata u Republici Sloveniji naročito raditi na jačanju bilateralnih odnosa i razvoju ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Predsjednik Pahor je poželio dobrodošlicu ambasadoru Živkoviću te iskazao uvjerenje da će njegov rad doprinijeti dalјnjem izgrađivanju i jačanju bilateralnih odnosa između dvije zemlјe.

Naglasio je da će Republika Slovenija, kao prijatelј BiH, nastaviti pružati podršku na njenom europskom putu, istakavši i interes Republike Slovenije da BiH i cijela regija što prije postanu dio evropske porodice.

Izvor: mojabih.oslobodjenje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *