Loading...
Komentari

Stabilizacija mržnje

Nihad Filipović

Jasno da su mediji javili- oborena optužnica na Fatmira. To on samo u njegovoj megalomaniji uobražava da nisu javili. Što je naravno – očekivano. Eno ga u njegovom tv. Defteru, samo što nije zaprhutao od sujete; podsjeti me, ko ono vaktile, pokojni Nikolica Koljević, što od sopstvene sujete nije vidio koliko je mali, pa sjedi pred kamerom priča, a sve mota cigaretu i naslađuje se liskajući je i puštajući nas da čekamo iza svake druge riječi kakvu će mudrost izgovoriti.

Slično i Fatmir u kameru Deftera: – Eto, kazo sam vam – namjestili mi, fameliju mi nasikirali, a viđu mene. Pa sve natehnane poskakuje od drveta do drveta tam’ u nekom gaju što gledaocima jamda treba da je metafora kroz kakvu šumu podvala i laganja se Fatmir probijao dok se do pravde ne probi.

Što se javnosti tiče, presuda je presuda i valja je poštovati. Stoga, evo ja, poštujući pravo bosansko, konačno uvjeren da ničeg protupravnog nemere biti u stabilizaciji mržnje, izjavljujem:

– Bošnjaci moraju razumjeti da su izdani i prodani od svojih: (od politike, od tužilaštva i sudova, od reisa i IZ koji navijaju za migrantske bandite). I moraju se braniti. Kako? Tako sto će odbiti poslušnost domaćim izdajnicima, tako što će se samoorganizirati i – krenuti u napade na migrante. Te horde migranata treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova, treba im staviti do znanja da među nama neće živjeti – jer ćemo ih mlatiti, tjerati, progoniti – sve dok ne nestanu sa naše zemlje.

Pa jel’ tako? Šta uopće traži ta bagra hordi migrantskih u Bosnici? Da su kaki ne bi sikirali svoje famelije koje su ostavili tam u njhovoj nedođimiji, a oni se nadigli vamo nama u Bosnicu.

Sikter bagro. Eno i naše pravo kaže da ste bagra i horde i da imamo pravo vas napadati svim sredstvima jer niste u pravu. A naš Fatmir i ja jesmo.

Pošteno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *