Loading...
Komentari

Plastična Željana Zovko

Plastična Željana: Ogledalo, ogledalce moje, najljepši na svijetu tko je?

Jasmin Malkić

Ako si u emisiji imao neprijatelje Bosne i Hercegovine poput Aleksandra Vučića zašto onda ne dati šansu i poslanici Europskog parlamenta Željani Zovko?

Ova istaknuta hrvatska političarka, bliska sa europskom ektremnom kršćansko-fundamentalističkom desnicom vodi porijeklo iz Mostara, grada u kojem njeni politički istomišljenici i dan-danas financiraju ekstremne huliganske grupe poput navijača Zrinjskog kojima glavni zadatak nije navijanje već razbijanje prodavnica i napadanje slučajnih prolaznika u ciju demonstracije sile. Miniranje spomenika u i oko grada takvim grupama vjerojatno dođe kao hobi.

Sramota me je kao građanina EU da u mom Parlamentu sjedi osoba kao sto je Željana Zovko.

Sramota me je što u EU imamo države poput Mađarske i Hrvatske koje šalju takve osobe u taj parlament.

Lijepom pričom i pohvalama Senad navlači Željanu da mu oda navodne tajne dogovore između Izetbegovića i njene kleronacionalističke sekte pod imenom HDZ BiH i to je jedini razlog zašto ju je zvao u emisiju i opet će. Kao iskusni političar i diplomata Željana je to naravno pročitala i ne daje više nego što se inače zna. No rado koristi priliku da se ničim izazvana pohvali kako je ona najkompetentnija da se u EU zalaže za BiH, te da naglasi zasluge svoje nove domovine Hrvatske za prihvat izbjeglica iz BiH i davanje milion državljanstava građanima naše države.

Nastranu Senadovo čuđenje da milion građana BiH ima hrvatske putovnice: od toga očigledno pola Bošnjaka koji su se nekad na nekom papiru morali izjasniti kao Hrvati što je poseban problem koji mi Bošnjaci moramo rasčistiti sami sa sobom, ali ono što je Željani trebalo reći je sljedeće:

Jadan je taj čovjek koji je spao na to da mu tvoja Hrvatska daje državljanstvo. Makar se zvao Edin Džeko ili Emir Hadžihafizbegović; nije on velike sreće od tog drzavljanstva vidio.

Švedska i Švicarska, da pomenem samo te dvije europske zemlje, također su masovno davale državljanstva Bosancima i Hercegovcima, ali u tim državama nema nijedne iskompleksirane političarke ili političara koji izađu na televiziju, time se hvale i očekuju neko poštovanje radi toga.

U Švedskoj državljanstvo, ako ispunjavaš uvjete, dobiješ potpisom na jednostavan formular koji posalješ poštom. Poštom te o tome obavijeste i možeš godinama obijati vrata i raspitivati se kome da se zahvališ za sve mogućnosti koje su ti date (a koje prevazilaze Hrvatsku barem deset puta), ali najbolje što možeš dobiti je začuđen pogled u smislu ispunjavaš uvjete, dakle zaslužio si državljanstvo, tražio si ga, dobio si ga, radi s njim sta hoćeš i nosi mi se sad s očiju, imam ja i svojih problema. Nema ljubljenja nogu kompleksašima koji misle da su došli na vrh svijeta ako smo ih primili u EU.

Željana Zovko je dokaz u prilog tvrdnji da bi jedna od boljih stvari koje bi se mogle desiti Bosni i Hercegovini ako bi se iz članstva EU isključile Hrvatska i Mađarska.

One comment
  1. Goran

    Plači voljena zemljo. Škutor ostaje škutor. Sramota za hrvatski narod. Providna ko i svi šupljoglavci. Jedva ima malo više od 200.000 Hrvata u BiH ali malo ovih uhljeba kao ova nakupina bjelančevina. Svaka čast Senadu na učtivosti u razgovoru, ja to ne bih mogao. Dobro je rekao Krleža : Sačuvaj bože srpskog junaštva i hrvatske kulture!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *