Loading...
KulturaPolitikaSatira

LIZALICA

 

Piše: Nihad Filipović

I (1) Pualo Republiku Šumsku neupitnom. Ne barkati to. Barneli se, najebali smo svi skupa. Niko to brez volje Srba ne smi barkati. Tako baja i narod složili još 1992., i ima tako da bidne. Kaže Pualo.

In the meantime, dijete treba lizalicu, lijepe riječi i bijelog plišanog zeku. I tako, liže dijete uporno tu šećerlamu, iz dana u dana liže, jer drago dijete, pa mu Pualo i tatini i mamini poznanici, kada ga god vide u čaršiji, kupe lizalicu. A djete voli šećerli.

Na kraju, šta od svih tih lizalica djetetu ostane?

Karijas?

A Vlasta Mijović i rest of the squad, oduševljeni Pualom i njegovim lizalicama. (2) Dizdarević se upiškio od sreće,(3) Muarem doživio vankoitalni orgazam, (4) Senad ima specijalni intervju sa ličnošću godine na Fejsu, Džaferagić, novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, u najboljoj tradiciji (5) Gargamela Sulejmana, Pualu uručuje Povelju mira i najavljuje brzi dolazak – avionom na zasjedanje Narodne Skupštine RS sa izjavom o priznanju kontinuiranog genocida nad pravoslavnim Bosne još od vremena Bošnjana, (kada su se pravoslavni u Bosni brojali, ono kao što se danas broje Jehovini svjedoci – trčiš, trčiš pa na jednog naletiš) do vremena vaseljenskih Srba, a (6) Berić na sve to mudro zaključuje – tako i treba, miru treba dati šansu!


Kazalo:

(1) Srđan Puhalo, psiholog i žurnalist iz Banja Luke.
(2) Zlatko Dizdarević, novinar iz Sarajeva.
(3) Muharem Bazdulj, književnik i svašta nešto.
(4) Senad Hadžifejzović, tv. novinar.
(5) Rahm. Sulejman Tihić, bivši predsjednik Stranke Demokratske Akcije i član Predsjedništva BiH.
(6) Gojko Berić, kolumnista iz Sarajeva.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *