Loading...
Satire šumske

Mi, migranti i konačno rješenje

Nihad Filipović

*Povodom izjave  profesionalnog radnika na poslovima širenja stabilizacije mržnje:

“Bošnjaci moraju razumjeti da su izdani i prodani – od svojih. I moraju se braniti. Kako? Tako sto će odbiti poslušnost domaćim izdajnicima, tako što će se samoorganizirati i – krenuti u napade na migrante.  Te horde migranata treba MLATITI SVIM SREDSTVIMA, treba ih tjerati poput bijesnih kerova, treba im staviti do znanja da među nama neće živjeti – jer ćemo ih mlatiti, tjerati, progoniti – sve dok ne nestanu sa naše zemlje”.

——————————

Fakat, Švabo nas je ujedinio agresijom 1941, pa smo imali i hodže i popove u partizanima, išćerali fašiste i napravili državu, neki kažu Životinjsku farmu, a neki dunjalučki dženet.

Ovo sada kako stvari stoje, ako nas ovi migranti ne ujedine u mržnji, (a kako se krha po mreži, na dobrom smo putu), ne vidim kako ćemo jopet na zelenu državnu granu.

Možda je ipak najbolje prihvatiti se Konačnog rješenja: i mi i migranti – Svi kod Švabe u Njemačku i – Mirna Bosna.

Da do toga ne bi došlo, predlažem da se ujedinimo u mržnji i stabiliziramo šta se još da stabilizirati tj. makar Pederaciju. Kako smo mogli u Drugom od Švaba se odbraniti i zemlju stabilizirati, možemo vala i sada od migranata. Znači – Svi u napad, svi u stabilizacijsko ćeranje.

Al, pametno ima da se ćera, ne k'o do sada napamet, ho ruk i s brda s dola, nego knjiški, po planu ćeranja, razvijenom na katedrama ćeranja. Mi bar tu imamo iskustva. Znamo kako su ćerani Arnauti, znamo kako su nas “Turke” ćerali, nije da ni braća “Šokci” i “Vlasi” tu nejmaju iskustva, pa kontam, ne mere vallahi omahnuti.

Zato, u cilju stabilizacije – Svi u ćeranje. Što pofaćamo, pred zid i riješeno. Ako se na tom ne možemo stabilizirati onda nam stvarno nema nego u Konačno rješenje: zagrliti se sa migrantima pa ubacivati se kod Švaba.

I Mirna Bosna.

A Švabe ko šiša. Nek’ se stabiliziraju kad im onako đuturile gruhnemo u fatherland; nek’ se o sebi zabave ko ih šmirgla. Nas su stabilizirali 1941. i evo sada. E pa malo sabah-morgen. Neka vidi Švabo da i mi konjaaaa za trku imamo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *