Loading...
Na današnji dan

Bože pravde

Nihad Filipović

11. 8. 2014.

Havi Tatarević su u genocidu 1992 – 1995, ubili šestero sinova, muža i brojnu bližu i dalju rodbinu,  32 ukupno. U kampanji “etničkog čišćenja” (tako se u tom vaktu tepalo genocidu) prijedorske općine, pobili su ih četnici 1992. godine. Ubijeni su zato što su bili muslimani: pokupili ih iz kuće, odveli i ubili.

Hava Tatarević danas živi na teritoriji pod kontrolom onih koju su joj u ratu pobili djecu i rođake, pa je kao civilna žrtva rata, prinuđena od njih tražiti prava koja joj pripadaju. Ministrastvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Bukove, odjeljenje u Prijedoru, Hava Tatarević je prije nekoliko godina podnijela zahtjev za invalidninu.

Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu općine Prijedor izdaje Havi Tatarević rješenje na pravo uživanja civilne porodične invalidnine u visini od 40% od osnovice. Ovim rješenjem majki Havi je priznato da joj je u ratu ubijen samo jedan sin. Nakon ovakvog rješenja ona se žalila Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Bukove.

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Bukove, donosi odluku kojom poništava prethodno rješenje i potpuno oduzima pravo Havi Tatarević na civilnu porodičnu invalidninu. U obrazloženju odluke Ministarstvo navodi da se ne zna ko je odveo sinove i muža Have Tatarević i da li su oni uopće ubijeni, odnosno, veli vrlo ministarstvo, nema dokaza da su ubijeni u ratnim okolnostima ili su ta ubistva uslijedila u nekom krivičnom obračunu!

Bože pravde!

Prilog: đeneral Sotona doživljava orgazam nakon klanja “Turaka”.

https://fb.watch/mlBtqvYzaV/

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *