Loading...
Na današnji dan

U vremenu bezčašća

Nihad Filipović

SATIRE ŠUMSKE

POMOZIMO PORODICI DRK

28. 10. 2021.

I da se razumijemo, ništa ja nemam s mojom porodicom. Oni sve sami. Ništa ja. Oni su samo moji, al’ su svoji. Moj sin ne radi, tj, ima tu farmu, al’ službeno ne radi. Dobro, jesam mu pomogao preko prijatelja i te tamo banke da to napravi, uz kredit od tih nekoliko miliona. Koji otac ne bi pomogao djetetu? Šta sam trebao, pustiti ga da svrši na ulici k'o druga djeca…

I ti milioni, to je kredit, ljudi božiji, to se vraća, jel’ tako? Dašta je neg’ tako. A vi to ne vidite. Najlakše je Mile ovo, Mile ono. A sve laž. Al’ meni je najvažnije da sada on tamo u tim objektima koje je napravio od te crkavice, proizvodi pekmeze, sokove, rakiju, džemove. I prodaje đe stigne u svijetu. Ja s tim nemam ništa, a on od toga živi. Ne krade ne drogira se … k'o druga djeca. Eto, ima vas pa razmislite, đe su vam djeca dok vi ovdje Mile vaki, Mile naki.

A kćerka ima mene, ima četvoro djece i restoran koji dvije godine posluje s gubitkom. Eejjjjjj dvije godine s gubitkom, sunce vam kalajisano; a niko otpušten nije, plate redovne, obaveze plaćene. Pa đe to ima? E vidite ima. Kod Milta ima.

Ali, da se razumijemo, nemam ja ništa s mojom porodicom. Oni su samo moji, ali su svoji. Jel tako? Dašta je neg’ tako. A vi i dalje prduckajte – Mile ovo, Mile ono, Mile vaki, Mile naki.

Al’ nemoj te mi porodicu dirati. Upozoravam vas. Nemaju oni ništa sa mnom, a ni ja sa njima.

U VREMENU BEZČAŠĆA

28.10. 2020.

Moram priznat, stomak mi se okrenuo kada pročitah da je Upravni odbor Fondacije za izdavaštvo, donio odluku da sa 3. 000 KM podrži rad Mu(h)arema Bazdulja. Fondacija lovu dobiva iz budžeta Pederacije BiH.

Mu(h)arem je tip koji zdušno sa beogradske adrese, jer tamo je preselio i živi, u svakoj prilici i na svakom mjestu, gdje god ga metnu, a meću ga – nema đe ne meću, pa i redovno u sarajevskom Oslobođenju ga meću – omalovažava, ponižava i vrijeđa Bosnu i Bošnjake. To on zamota, bajagi principijelno, a u osnovi se njegovo bazduljanje svodi na odvratno udvoraštvo moćnim ljudima kulture (mediji i izdavaštvo najprije) u koji je preselio.

Dobro, i prije nego je preselio u Beograd, bazduljao je, tako da, ima tu principa, (Princip Gavrilo je, uzgred rečeno, njegova velika duhovna ljubav), ne može se, znači, reći da nema; ali od preseljenja, princip je eskalirao u bjelodano duhovno poltronstvo. … Najnoviju smrad mu je da se Bošnjaci “pale na genocid”… Zamislite da Hebrejima neko napiše da se pale na holokaust.

I onda sarajevski mufljuzi takvom dodjeljuju 3. 000 KM.

NEKA BUDE BORBA NEPRESTANA, DO IZTRAGE
NAŠE IL’ NJIOVE

28. 10. 2020.

(Na vijest da je utvrđen identitet dvojice migranata nađenih mrtvim, u đubrivu dopremljenom iz Srbije u Bosnu.)

Piše Fatmir Alispahić da su to članovi “migrantskih hordi”, koje Bošnjaci SVIM sredstvima imaju “tjerati” sa njihove zemlje. Ono – neka bude borba neprestana, do iztrage naše jal njiove.  Citat:

“Te horde migranata treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova, treba im staviti do znanja da među nama neće živjeti – jer ćemo ih mlatiti, tjerati, progoniti – sve dok ne nestanu sa naše zemlje”
No photo description available.

Migrantske horde, pritajene negdje u bosanskim šumama, u pripremi napada na Fatmira i patriJote.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *