Loading...
Na današnji dan

Aojj Trump i ta tvoja kravata

Lijevo – Meryl Streep kao inkarnacija Donalda Trumpa i desno – dasa osobno.

30.12. 2017.

Izgleda džaba sva ta femi priča, spaljivanje grudnjaka itd. Sa grudnjakom ili bez grudnjaka, na istoj ili tri puta manjoj plaći za isti posao… ali, žene vole mangupe sa dugom crvenom kravatom i tačka.

Evo za tog gore narcisa je glasalo preko 50% bjelkinja izašlih na izbore. Crnkinje nisu.

Zašto?

https://www.facebook.com/1809756595/videos/10208861504014113/

Ja mislim zato što su u startu dva puta više diskriminirane nego bjelkinje; prvo kao žene, u relaciji spram svojih muževa, a drugo, kao ljudi, zato što su crne boje kože.

A nije im potrebna ni duga crvena kravata da im probudi maštu.

A I TI MILO I TA TVOJA JAJA!

30.12. 2019.

Milo Đukanović ima muda.

Taj je, uz Stjepana Mesića, po mojoj pameti, apsolutni šampion tranzicije (političke i u širem razumijevanju kulturološke) u Regionu (onaj ekonomski dio tranicije u stranu ovdje). Ta su dvojica iz vrha politike ex jugo Regiona, što su naboje razumijeli Novo vrijeme i potrebu otklona od starih ideologema. Jeste i Izetbegović Alija, ali je on, nacionalno (bošnjački) neosviješten i duboko u rahljama velikosrbske Udbe, bio zabrazdio u kulturološke mitologeme, bez kojih, navodno, nema Bošnjaka i sljedstveno, u političko pehlivanstvo, cjenjkanje, nagodbe, kojekakve dogovore, nadmudrivanje tipa ko će kome, (kao da je moguće s pozicije jednakih razgovarati čovjeku kojem je glava u rahljama tigra), dok su ova dvojica, ovo je interesantno, izašla direktno ispod Titovog ideološkog šinjela (za razliku od Alije, kojeg je Titova Udba hapsila pa onda stavila pod šinjel kao kvizka) – velim ta dvojica su izvanredno razumjeli politički modus operendi u vremenu nakon Titove smrti, pa dok je juče bilo produktivno vikati: – Uraaa, Smrt fašizmu i Živjela Jugoslavija, dođe trenutak kada valja vikati: – Uraaa, Smrt komunizmu, Živjela Hrvatska (CG).

https://fb.watch/pgb8qlIfxi/

Mediji pod kontrolom mentalnih udbaša-urednika i saradnika, (nije slučajno da nigdje u ex Jugoslaviji nije lustracija provedene, jer na svim su pozicijama – od medija do zakonodavnih, upravljačkih i izvršnih), znači, mediji dižu “prašinu”, spinuju i petljaju, pa se čini da ova dvojica i nisu baš nešto plaho popularni u narodu, ali narod ih jasno prepoznaje kao svoje favorite, pa Mesića dva puta zaredom biraju za predsjednika (to valjda hrvatski Ustav ograničava, a da je moglo birali bi ga i dalje), a Milo, ne znam crnogorska ustavna rješenja, ali eve ga i 2019. jaše li ga jaše – i ne misli sjahivati!

Jeste Milo, strasno se zaletio se za drugim okom u glavuši i debelo Bosnu i jug Hrvatske zadeverao, ali opet jeste, tipično crnogorski, pameti došavši, (ili možda radije, procijenivši trenutak), na tragu nekih potisnutih historijskih istina i autentičnog crnorskog interesa, jednako strasno, i ipak na vrijeme, zategao od šake do lakta velikosrbskim mahnitašima.. I tako usput rečeno, odradio više za crnogorsku samosvijest od, vidim i u Crnoj Gori, voljenog maršala.

30.12. 2019.

Migingo, otok u jezeru Viktorija, najnaseljeniji je komadić zemje u Africi i predmet spora Ugande i Kenije. Na otoku živi 130 ili i više ribara sa familijama, trgovci, pop, apotekar; ukratko između 500 i 1.000 duša u nastamba što su više kakve šupe nego li kuće.

Ipak, ništa im ne fali – imaju 4 krčme, sami proizvode alkohol (liker “cjeđen” iz banana), imaju apoteku, crkvu, doktora (koji je istovremeno i pop, znači jednim skokom dvije muhe – i liječi i sahranjuje); imaju bricu, imaju nekoliko “restorana” i imaju – javnu kuću!

Ama, komunizam konačno stigao na planetu Zemlju.

Kontam, penzija majka, pa pravo u komunizam na Migingo otok!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *