Loading...
Na današnji dan

Šta nije genocidna?

Nihad Filipović

12. 2. 2023.

Je li Nezavisna Država Hrvatska to bila? Jeste. Nije joj presuđeno, a svi znamo da jeste. Ustaše provodili genocidne radnje iztrebljenja i progona srbskog naroda; a četnici iste te radnje nad bosanskim muslimanima.

Znači – NDH jeste jednako – genocidna skalamerija!

A što onda nije Kurvica Bukova? Kada postoje i internacionalne sudske presude o tome. Ušli bre u posao svođenja bosanskih muslimana na podnošljivu 5% manjinu ili tu neđe. I sada tol'ke kuronje, a nemaju muda priznati.

Dašta je nego genocidna tvorevina!

12. 2. 2020.

USTAVNI SUD BiH ZAUSTAVIO OTIMAČINU
IMOVINE DRŽAVE BIH

Zakon o poljoprivrednom zemljištu u Srbistanu, član 53, st.1. i 2:

1) Poljoprivredno zemljište na teritoriji Republike upisano u javnim evidencijama kao opštenarodna imovina, bez upisanog prava korišćenja, upravljanja ili raspolaganja, društvena, odnosno državna svojina sa pravom korišćenja, upravljanja ili raspolaganja u korist preduzeća koja su bila predmet privatizacije ili je upisano kao posjed tih preduzeća, stupanjem na snagu ovog zakona, po sili zakona, postaje svojina i posjed Republike.

(2) Poljoprivredno zemljište na teritoriji Republike upisano u javnim evidencijama kao opštenarodna imovina, bez upisanog prava korišćenja, upravljanja ili raspolaganja, društvena, odnosno državna svojina sa pravom korišćenja, upravljanja ili raspolaganja ili kao posjed bivših društveno-pravnih lica sa sjedištem van teritorije Republike, stupanjem na snagu ovog zakona, po sili zakona, postaje svojina i posjed Republike.

Ustavni Sud BiH smatra prednje rješenje, kojim se u citiranim slučajevima poljoprivredno zemljište proglašava svojinom Srbistana – suprotnim Ustavu BiH.

Ključno u odredbi citiranih stavki rečenog zakona Srbistana je riječ svojina. Ustavni sud je naime presudio da  poljoprivredno zemljište nije predmet svojine entiteta Srbistana, kako je zapisano u zakonu, no države BiH. 

Povodom odluke suda Drk bijesan izjavio:

“Imamo sve elemente države, svoje institucije, svoj narod. Idemo svojim putem”.

Pitanje valasništva nad zemljom bez upisnog prava korištenja je pitanje suvereniteta; čija zemlja, toga vlast. Zato Drk i 40 ajduka ovako bjesne. Jer, izbijen je jedan od nosećih stubova radikalne srbske politike destrukcije Bosne i Hercegovine. Jasno, neće ovo zaustaviti tu politiku u daljnjim nastojanjima destrukcije države. Trebalo bi da zaustavi, ali neće. Takva je naša situacija.Kao ono što Ustav SRbIH 1992. što nije zaustavio agresiju i podjelu zemlje, neće ni ovo. Ali “papir” je u ruci, a to nije bez težine i značaja.

Tim povodom izražavam prdžujem se i javno čestitam građanima koji su pokrenuli ovo pitanje pred Ustavnim sudom:

1. Dževad Mahmutović
2. Džemaludin Šabanović
3. Muris Čirkić
4. Alija Tabaković
5. Mihnet Okić
6. Faruk Đozić
7. Ahmet Čirkić.

Imena u školama da im se pominju. Ljudi branili svoje, a odbranili državno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *