Loading...
Komentari

Magla, svuda oko nas!

Preuzeta face-objava Almedina Salčina

Zahvaljujući islamofobiji koja je postojala i postoji u Evropi pa i u SAD, ali i želji Alije Izetbegovića za stvaranjem ,,muslimanske države “, od devedesetih se među Bošnjake ubacuje i širi antievropska retorika. Ali i prljava propaganda protiv NATO saveza.

Izetbegoviću je to bilo potrebno da bi ,, dokazao svoju ,,ispravnu ideju “ o podjeli Bosne:  Šta možemo, vidite da je kršćanska Evropa i  cijeli taj svijet protiv nas; (isto to su govorili i njegovi Srbi ) i ništa nam drugi ne preostaje nego da ,,uzmemo“ svoj dio Bosne.

Danas tu antievropsku propagandu šire Sdaovci, posrbice, ali i oni koji padaju pod njihov uticaj. Ili su možda, samo poslušali svog vjerskog lidera, starog srbijanskog Udbaša Cerića , koji nam je samo prije mjesec- dva , kritizirajući tu ,,licemjernu EU”, ponudio puno bolje rješenje – da završimo u rusko-srpskom svetu , onako kako to radi njegov Kadirov sa Putinom.

Ali hajde da mi malo pogledamo činjenice, pa da onda zaključujemo šta je i kako je.

Tako će oni isprkeljati  – Zapad pomaže Ukrajini, a nama su uveli embargo.

Ali, vidite, iako je Ukrajina ,, krišćanska “ država, NATO (zapad) se odmah izjasnio da neće vojno intervenirati. U Bosni su čekali gotovo četiri godine, ali su ipak na kraju bombardirali Karadžićeve četnike.  Na Kosovu su to uradili odmah u startu, poučeni primjerom Bosne. I koga su to tamo zaštitili ? Albance koji su,  baš kao i Bošnjaci, 90% muslimani!

Lijevo, Kip slobode, SAD i dalje svjetionik slobodnog svijeta.

Embargo je uveden za područje bivše Jugoslavije. Najveće posljedice smo osjetili mi u Bosni, ali i Hrvatska i Slovenija su se morale naoružavati kršeći taj embargo. Zapad je ,,zažmirio na oba oka”.

Neće Sda-ovcama preko jezika istina. Taman da im nasoliš, vazda neslano prkeljaju.

A kao zmija noge, kriju da je nama najveći embargo na uvoz oružja došao od Alijinih kriminalaca.

Da su prikupljeni novac uložili i poslali u Bosnu danas bi to bila slobodna država. Oni su se opredijelili da ta prikupljena sredstva ostave na svojim privatnim računima u bankama Turske i Malezije.

Bosnu su, iste minute, priznali kao nezavisnu državu zajedno sa ,,kršćanskom“ Slovenijom i Hrvatskom sve države tog ,,licemjernog zapada“, ali nikad nije priznata od onih za kojim ,,naše posrbice“ prolijevaju krokodilske suze – Sadam Husein, Muamer Gadafi i Bašar al Asad!

Predsjednik Ukrajine je prvi dan agresije pozvao sve zemlje da pomognu u naoružanju. Alija je radio sve suprotno od toga pa na Generalnoj skupštini, zabija nož u leđa našim prijateljima u američkom Kongresu koji su poslije duge političke borbe bili isposlovali da Amerika naoruža Armiju Republike BiH i da to ni Clinton više nije mogao zadržavati. Naime, Alija se obraća na Generalnoj skuštini UN i uz puno žalopojki i kuknjave nad sudbinom Bosne, čime skriva izdaju, on između ostalog u suštini kaže da on želi pregovore, a ne oružje. On kaže da je nama nametnut ovaj rat i da sada pobjeđujemo, ali da nama nije cilj da budemo pobjednici u ratu, nego da mi želimo biti pobjednici u miru. Zatim kaže da “nama ne treba uspostava ravnoteze na višem nivou, naoružavanjem Armije BiH, nego na nižem nivou, razoružavanjem Srba”.

Prigovoriti će prosrpski (proruski) nastrojeni muslimani tom ,,licemjernom zapadu“, a specijalno holandskom bataljonu, njegov sramni i kukavički odnos spram genocida u Srebrenici koji se događao na njihove oči i u njihovom prisustvu.

Ali, Holandija je svoje grijehe, odnosno saučesništvo svojih vojnika u masakru u Srebrenici, priznala i sankcionirala.

Srebrenica je ostala neprolazna krvava mrlja na kolektivnoj svijesti i savjesti Holanđana. Vlada, Parlament, mediji, najšira javnost ni dvije decenije kasnije ne prestaju propitivati i prezirom žigosati držanje vojnika “Deutchbata” u Srebrenici.

A šta su naše posrbice odredile?

Daj Bože da se na tako iscrpan, samokritički način ovdašnja vlast bavila vlastitom ulogom i odgovornošću za kataklizmu Srebrenice i stradanje Bošnjaka u njoj. Nego NIŠTA! Osim jednog površnog, prilično neuvjerljivog obraćanja, koje je više bilo alibi, nego ozbiljna analiza, tadašnjeg komandanta Armije BiH Rasima Delića prije 20- tak godina u Parlamentu, nikakvo drugo službeno objašnjenje vojnog poraza nismo službeno dobili.

Nizozemska je prije par godine (preko Velike Britanije) predložila OUN, Deklaraciju o genocidu o Srebrenici. Zaustavila je Rusija svojim vetom, ali to nije spriječilo sve zemlje tog ,,licemjernog zapada“ da je usvoje.

Oni jesu, ali nije to nikad uradila naša ,,bratska” Turska!

Vidite koliko pozornosti ,, licemjerni zapad “ pridaje ratu u Ukrajini a ni blizu onom ,,pokolju“ koji se događa u Jemenu, nastavit će ,,naše“ posrbice.

A ko to vrši ,,pokolj“ muslimana u Jemenu? Zar nije to onaj prljavi režim Saudi familije?

I tako oni osuđuju ,,licemjerni zapad“, klanjajući u džamiji, saudijskog kralja Fahda u Sarajevu, a nikad se nepitajući zašto tu agresiju nije osudio MUDROSER (već radi i prima godinama plaću od tih ubica), udbaš Cerić, Kavazović ili možda prdibeg Izetbegović?

Ko je tu veći licemjer?

Sadam Husein je ubijao kurdske muslimane, bojnim otrovom, izvršio agresiju na Iran, pa na Kuvajt i na kraju, optužen i osudjen od iračkog naroda na smrt vješanjem. Ni ja mu ne bih dao blažu kaznu.

Muamer Gadafi je cijeli rat u Bosni, pomaga Miloševićev režim, i završio smrću kakvu je i zaslužio; i to od svog naroda.

U Siriji su svi ratovali. Od tog “licemjernog zapada“ do Rusije, Irana i Turske. Za Bašara al Asada mi je iskreno žao da se održao na vlasti. I on je cijeli rat pomagao Miloševićev krvavi režim.

Hajmo malo i do Kine. Da li je neko nekad čuo, da je bilo koji predsjednik države, vlade, sa muslimanskom većinom, osudio ili bar progovorio o stradanju i progonu Ujgura (muslimana) od kineske vlasti? Ma kakvi, nikad niko. Ušutili se svi ko pizde, ali smo zato čuli taj glas osude od tog “licemjernog zapada“.

Nisu Bošnjaci , bježeći pred Karadžićevim nožem, odlazili na istok (u Tursku recimo), već su budućnost tražili baš na tom ,,licemjernom zapadu“. Ne samo oni, već i milioni drugi muslimana širom svijeta.

I danas, kad Bošnjaci bježe ispred Izetbegovićevog režima, brže i više nego u ratu (samo u jednom mjesecu 150. 000 zahtjeva za njemačkom vizom), opet je to prema “licemjernom zapadu“.

Tek kad počnete sebe i svoje djece sudbinu, život i posao, tražiti u tim zemljama ekonomskog ,,blagostanja“, demokracije i ljudski sloboda, kao što su Turska, Rusija ili Kina, povjerovat ću u vaša baljezganja o ,,licemjernom zapadu “.

Do tad ću ostati pri svom mišljenju – da ste vi veći licemjeri od onih koje optužujete. Niko ne idealizira “zapad”, ali sve dok je ovakvo stanje na “istoku”, a trećeg izbora nemamo (nemojte mi samo spominjati “nesvrstane“), ja ću uvijek podržavati taj i takav “licemjerni zapad”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *