Loading...
Satire šumske

Vi pitate, predsjednik odgovara: Asocijacija asocijativnih asocijacija

Nihad Filipović

Pitanje:

Druže precedniče, dozvolite da se obratim. Daj molim ti ga se, pomaži. Ne bi se obraćo, ali situvacija je derlikatna i samo neko ko je vlast i narod ga ceni, može nešto uraditi da odblokira situvaciju i spreči katastrofu.
Radi se o fuzbalu. Živim u Predoru, veliki sam navijač naše Zvezde iz Beograda i jako želim da se naša republika uključi u takmičenje u Srbiji, to jeste da se naše dve lige ujedine, pa da i mi u Predoru i u Bukovoj gledamo Zvezdu u živo. Al ne da taj loptački Vatikan, ta svecka loptačka vlada. Kažu, svaka država svoju ligu ima i tu ima da se igraju, a druge države da se ne mešaju. Pa kakvo mešanje. Pa i mi smo država, a i Srbija je otadžbina i hoćemo jednu ligu. To su naša prava. Daj pomaži predsedniče u ime Boga jedinoga.

Samo sloga Srbina spašava!

Zauvek tvoj odani glasač, Vasilije-Vaso Mrnjavčević iz Predora.

Odgovor gospodina predsjednika:

Dragi Vaske. To sa Fifom, (dobro ti to “svetski loptački Vatikan”) – i meni to ide na džigeru. Pisao sam im i sve što kažeš i ja im lijepo objasnio u pismu, ali neće ni da čuju. Evo ti citiram pismo šta sam im napisao, da ne kažeš predsjednik se izmotava:

– Gospodo, s obzirom na kontemplativnost i afirmaciju dijapazonskih ingerencija, sa aspekta asocijacije fudbalskih pregalaca na čijem sam čelu, uobzirujući faktološku realnost i odnose koje imamo u asocijaciji fudbalskih pregalaca naše republike, plus bratska konsocijacijska osjećanja sproću fudbalskih pregalaca u asocijacij Republike Srbije, obraćam vam se ovim podneskom, sa zahtjevom da se našoj asocijaciji odobri asocijacija sa asocijacijom u Republici Srbiji. Na taj bi način dvije asocijacije našeg naroda stopile se u jednu veliku, takoreći asocijativnu asocijaciju. Tako bi ujedno bila ostvarena vjekovna težnja našeg naroda koja postoji od kada je fudbala, tj. da kao jedan narod igramo u jednoj asocijaciji.

Na žalost Vaso, tu smo gdje smo po ovom pitanju.  Ja ću i dalje boriti se i pokušavati, ali kako će, štono ti reče Vatikan to riješiti, e to sam gospodin Bog zna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *