Loading...
Na današnji dan

Znam te puško kad si pištolj bila

Naslovnica – sa inicijalnog skupa za osnivanje SSDBiH, London 2001.

UTICAJ SARME I OMAČA NA POJAČANU MASNOĆU U KRVI

29. 8. 2017.

Upadneš u ta fejs frceranja na temu XY – može biti moda, može biti – uticaj sarme i omača na pojačanu masnoću u krvi, može biti – ko je od dva mala princa kompletniji nogometaš – Pjanić vs Modrić; kažeš šta misliš, govoriš u svoje ime, ja u čije ćeš, a sve završava sa – znamo mi vas, a vi, samo naši ubijali, a vaši nisu jel'de?

Najgori su pri tome ti k'o bajagi građanski prosvijećeni: puna im usta principijelnog anacionalizma, a svaka druga nacionalno nabijena ko nabijen pištolj ili su pak, u ime principijelnosti, spremni skinuti gaće i naguziti se svakom nacionalističkom smradu, pa pljuvati i na rod i na porod.

SJEME MU UDBAŠKO DABIL’

29. 8. 2022.

I dok na sva zvona srbski šovinisti i separatisti galame o vezanim zastavama – što nije bila nikakva politika već spontan gest SDA i HDZ stranačkih pristalica na jednom političkom mitingu SDA na Koševu, Sarajevo, 1991. godine, a hrvatski ekstremisti i šoveni s predziđa upozoravaju Europu na “muslimansku opasnost” i muljaju s Orbanom, Udbaš Milanović PRIZNAJE da je službena hrvatska politika radi na podjeli Bosne (znači udruženi službeni Zagreb i Beograd rade na ugrožavanju mira u Bosni  i stabilnosti u Regionu i Evropi). Kazuje

  • Mlorad Dodik je katkad neobuzdan i problematičan, ali on je zadnji problem u Bosni i Hercegovini, a posebno iz perspektive bh. Hrvata. (Znači, Milanović i njegova politika su ti koji odlučuju šta jeste, a šta nije perspektiva bh. Hrvata). Uopće ne znam (srce bakino Udbaško, neeezna), zašto se spominje Dodika. S Dodikom se dogovorimo za deset minuta, I TO NE O PODJELI BOSNE, NEGO O UREĐENJU BOSNE.

(Da Bog da Izetbegović Bakir se dogovarao s Orbanom, ne o podjeli Hrvatske i luci za Ugre na hrvatskom moru, no o uređenju Hrvatske.)

  • Nama ovo ne odgovara (tužba Srbije protiv pilota Hrvatske vojske koji su učestvovali u zločinu bombardiranja kolone izbjeglica 1995.) zbog odnosa s Republikom Srpskom i Dodikom. Sada su izbori u Bosni i Hercegovini. … Hrvati i Srbi u Bosni i Hercegovini su, nažalost, ali tako je, upućeni jedni na druge; (biva ugroženi pa se moraju udružiti u odbrani). Ovo kontaminira taj prostor. Ne očekujem od Dodika da sada optuži Beograd. No, Dodik je hrvatski saveznik u Bosni. To moramo shvatiti i tako se ponašati. Ovo kvari relativno dobre odnose Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini. Ovim se time gazi, rastura.

Može li jasnije… Znam te puško kad si pištolj bila. Sjeme mu Udbaško, dabil’.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *