Loading...
Na današnji dan

Ne zovi mama doktora

HSP nadrealisti über alles 

Nihad Filipović

8. 9. 2017.

Glasnogovornik HSP (brko na fotografiji), tvrdi da HSP i on osobno nemaju ništa sa fašizmom i da su to jeftina podmetanja političkih protivnika…

E pa stvarno…

OD MILOŠA KOBILIĆA I KRALJEVIĆA MARKA
DO BAKIRA PRVOVENČANOG

8. 9. 2021.

Ca Pin Do Drk je bezkrupolozni pokvarenjak. Šta je tu skoro izgovorio o muslimanima i način na koji je to izgovorio, teško da je i sam Radovan Karadžić ikada javno prevalio preko jezika. Njemu je moguće odgovoriti istom mjerom naravno, samo kada bi se našao kakav bezkrupulozni u Bošnjaka-muslimana, pa svetosavcima izredao onako kako on muslimanima reda…. Pa bi taj kazao, naravno naglašavajući da ne želi vrijeđati, ma ni govora, al pošteno i što jes’-jes’ kazao bi da su Servi svetosavci najveći poltroni i lešinari historije, da silu demonstriraju uvijek na slabijem, nikad na jednakom, da im je hajdučija i otimanje tuđeg u krvi, da su mitomani i patološki lažovi, pa jesu li zinuli slagali su – od Miloša Kobilića i Kraljevića Marka do kralja Aleksandra Karađorđevića, koji je umro, čim ga je metak atentatora (zločinca, a ne k'o Gavrilo što je junak i ljudina bio), strefio, e da bi odmah potom izjavio: – Čuvajte mi Jugoslaviju.


Međutim, jedno krivo ne izpravlja se drugim krivim i zato je bolje da se ne nađe neki u Bošnjaka-muslimana, pa na Do Drkov način izreda svetosavcima. Neka se nečovjek i dalje bruka. Prosto mu bilo.

A nama ostaje kazati – neka je i izkrivljeno poput likova u krivim ogledalima, ali potrefio je kada je, ciljajući na najjaču stranku Bošnjaka, kazao da im se politika kroji u džamijama i da muslimani (tako on naziva Bošnjake), nisu državotvorni.

Istina. Bošnjacima zaista manjka nacionalistička (državotvotvorna) substanca – ono, poštuješ tuđe, a ne daš na svoje. Jer da ne manjka i da stvarno imaju državu, našli bi načina da Ca Pin Do Drku, nakon svih tih godina i poniženja koje im je priredio, začepe usta i strpaju ga gdje mu je mjesto.

MA UPIŠ ŽIV

8.9. 2023.

Na dan 1. 9. 1939. započeo je Drugi svjetski rat, u koordinaciji nacista i komunista. Hitler i Staljin su napali Poljsku i podijelili je saglasno dogovoru koji su o tome postigli. Bio je to manevar i jednog i drugog, ali poanta je da su dogovorili napad na Poljsku.

Iako je za nacizam kao zlo postignut univerzalni konsenzus, komunizam je još uvijek u glavama kojekakvih, lafo progresiva. Takvi sa simpatijama govore o toj ideji i o onome vremenu, u nebesa dižu mrtvog Jugo-balansera; a on i drugovi, kao poslušni sateliti Josifa Visarionoviča Staljina i Kominterne, revoluciju i gerilski rat protiv okupatora započeli na mig Moskve, danom napada Njemačke na SSSR, a ne danom napada na njihovu domovinu – Kraljevinu Jugoslaviju, 6. 4. 1941.

Da, isto je to, crveno i crno! Samo pakovanje različito, a sadržaj isti: jedna partija, jedan lider doživotno na vlasti, partijska policija, vojska, partijska zakonodavna sudska i izvršna vlast, kadija te tuži-kadija ti sudi, neodrživa ekonomija pokrenuta na pljački maskiranoj višim nacionalnim interesima, sletovi, bakljade, štafete, masovna idolatrija, cure vrište i upiške se na prvi pogled i na Adolfa i na Jožu i na onog Mao ce Tunga i na ovog danas u Južnoj Koreji; baš ono kao u normalnom svijetu što su u vrijeme bitlmanije, cure vrištale i pišucale od uzbuđenja na njihovu muziku, na muziku The Rolling Stones itd…

Zvuči vulgarno, primordijalno i jače od pameti, ali je živa istina. Ne zezam se. Ima svjedočanstvo Micka Jaggera gdje kazuje da se ono s početka masovne histerije na njihovu pojavu, poslije njihovih koncerta u sali osjećao jak miris mokraće…

Ma upiš živi, pa to ti je!

https://youtu.be/XhFbpUGteMQ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *