Loading...
Na današnji dan

Ma m'rš

Naslovna ilustracija, Mladina, 16. 5. 1995.

Nihad Filipović

23. 1. 2020.

A što se tiče Jugoslavije, još jednom, ovaj put ovako:

Dva puta ta, historijski će se iZpostavit – kurvica i njena djeca,  najprije ona rojalistička, a potom i ona komunistička, padoše na izpitu humanosti, pregaziše civilizacijska obećanja, u krvi njenih građana ideološkom demagogijom, zametaše tragove zločina genocida; i onda, i pored svega, neki me ubjeđuju da ja to trebam još i veličati i davati “treću” šansu kurvici, kroz nake jugonostalgičarske hvalospjeve, naricaljke i regionalna šengenjanja.

O vjernici, pa slušajte, da je dražesna Bubamara, pa dva puta vas prevarila, izdala, prodala vas, nož u leđa i srce vam zabila – šta bi vi uradili?  Kako bi postupili? Ostali joj nakon svega vjerni i voljeli je? Dali joj još jednu šansu?

Znam, ljudi smo i griješimo. Ljudski je stoga biti širok, razumjeti i ostaviti mogućnost da Bubamara izpravi grešku. Ali, halooooo! Ko gura u rupu iz koje ga je već, ne jednom, nego dva puta ujela zmija. Ko to radi, garant je ili lud ili bolestan, a to je jedno te isto. Znači, Duduk!

Jugosi bulje – pogodite u šta?

I sada ovi sarajevljanski jugomahnitaši iz “Oslobođenja” (od pameti), pozivaju me da dizdaram i kazazam, da bajtališem i budem superobrazovani Duduk, što mnoštvo toga zna, a slabo šta razumije; da naričem za Titom, za kurvicom i da regionalno šengenam!

Ne, hvala. A vi?

Eto vas i eto vam Oslobođenja, pa dudlajte. A ja ću za vama, kada šengenlije i antifašistički fašisti i četnici, priznaju genocid počinjen nad Bošnjacima … pa eto, makar ovaj posljednji, internacionalno presuđen, počinjen u agresiji na Bosnu 1992. na 1995, ako već neće onaj u vremenu 1942. na 1945, kada su ih Tito i komunisti kaznili, tako što su im otvorili vrata prešaltavanja u komunistički antifašistički fašistički pokret.

23. 1. 2014.

Pošto su ih pobili, sada policijom ureduju šta će žrtve iZpisati na nišan. U Istočnoj Bosni, istoj onoj gdje su ih, ko kurbane žrtvovali 1942. na 1945.

Skandalozno. Primitivizam na kub. Užas! I oni su kokano za put u Evropu!

A gdje je ta Evropa ljudskih prava kada ovo ne registrira. Nisu li njeni sudovi presudili da je u Bosni počinjen zločin genocida! Pa šta sada šuti, koje materine, onaj Visoki, niski, evropski u Bosnici.

I kažu, nemojte o prošlosti, svi su stradali, rat nikome nije brat!

Ma m'rš!

Nama će se prošlost ponavljati, sve dok se istina na čistinu ne iztjera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *