Loading...
Komentari

Veliko g…. i mali čovjek

Nihad Filipović

Znači, vidim na mreži – sada je bošnjačkim jastrebovima i Bono nikakav čovjek. Onaj Bono, znate, Miss Sarajevo, koncert sa Pavarotijem i puna solidarnost i podrška Bosni u najtežim godinama, u njenoj pravednoj borbi da se održi kao nacija i država.

https://youtu.be/LWXQdw-YvVM

A eto, sada bošnjačkim jastrebovima ni on ne valja. Jer je Roger Waters, kazao da je Bono ogromno g….

Zašto? Pa zato što se usudio izraziti zabrinutost za taoce Hamasa.

Kazao je i da se UK premijer Riši Sunak i njegova supruga milijarderka, mogu vratiti odakle su i došli. Znači u Indiju. Šta je sada to i zašto to?

Jasno, rasizam i ksenofobija! A zašto? Pa zato što je premijer Sunak podržao legitimno pravo propalestinskih demonstranata u UK da demonstriraju, ali i upozorio da će na svako ugrožavanje javnog reda i sigurnosti građana, policija reagirati. … I zbog te izjave, po mišljenju Watersa, treba i njega i porodicu mu vratiti u Indiju, odakle su se i dopeljali!

Vidite vi te kolosalne gluposti i te slijepe mržnje.

I uopće, Roger Waters se ovih dana u javnim istupima razmeće velikim riječima, poziva na čitanje historijskih knjiga, a sam demonstrira zapanjujuću neznanje, ksenofobiju i mržnju, na sve što tukne na hebrejsko, na Davidovu zvijezdu i cionizam.

Waters je artist od kalibra, svjetska faca – i po tome je veliki. Uostalom kao i Bono. Ali, ako je Bono za Watersa i njegove talibane, veliko g…., onda ćemo mi za Watersa kazati da je mali čovjek.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *