Loading...
EkonomijaOkruženjeVijesti

Posle ulaska u NATO, u Crnoj Gori investicije povećane za 66 odsto

Foto: furaj.ba

Prema podacima Agencije za promociju stranih investicija Crne Gore, u prvom kvartalu ove godine došlo je do velikog povećanja priliva stranih direktnih investicija u toj zemlji.

“U prvom kvartalu imali smo oko 172 miliona evra bruto priliva stranih direktnih investicija (SDI), što je 32 odsto više u odnosu na isti period lane, dok smo imali oko 83 miliona neto priliva SDI, što je povećanje od 63 odsto u odnosu na lane”, rekao je direktor crnogorske Agencije za promociju stranih investicija Miloš Jovanović za televiziju Nova M.

Jovanović je dodao da su se investicije zemalja članica NATO alijanse u Crnoj Gori povećale za oko 66 odsto u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu.

“To je prevashodno inhibirano činjenicom da smo postali članica NATO saveza u prethodnom periodu i da su sve zemlje članice NATO saveza počele da investiraju u Crnu Goru iz razloga što osećaju da je mnogo kredibilnija i u svakom slučaju mnogo bolja destinacija za investicije od zemalja koje nisu članice NATO saveza”, rekao je Jovanović.

Kako je precizirao, najviše se ulaže u sektore turizma, bankarstva i telekomunikacija.

“Očekujemo i velika ulaganja u sektorima energetike i saobraćaja, dakle u narednom petogodišnjem periodu na osnovu naših analiza, ekonomija će se razvijati najviše u sektorima turizma, saobraćaja, energetike i poljoprivrede”, kazao je Jovanović.

Izvor: ekonomski.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *